dinsdag 3 maart 2015

Lentekriebels


Terwijl het buiten stormt en giet vandaag, hoor ik op de radio elk uur dat het vanaf zondag lente kan gaan worden... dus geloof ik daar maar al te graag in en geef ik bij deze toe aan de lentekriebels!!! Voor jullie ook een beetje inspiratie om kleuren te kiezen, lente-styling toe te passen en je interieur aan te passen aan het komende seizoen.


lentekriebels met een mooi gedicht van Sukha


Een super makkelijke manier om de lente in huis te halen is bloemen kopen natuurlijk! Bij ons op de markt zijn de tulpen niet aan te slepen.... Maar een leuk alternatief is om allerlei verschillende soorten en kleuren bloemen te kiezen. Zet ze dan kris-kras door elkaar in een boeket of juist los in kleine vaasjes op tafel. 
Toe aan iets anders dan een boeket? Plak dan de bloemen met wat (washi) tape aan de muur, of maak er een stilleven van samen met wat andere items.
Kleuren die goed bij de lente passen zijn pastelkleuren. Deze kleuren zijn ook al een tijdje trending, dus laten we graag zien hoe je ze in je interieur toe kan passen. Denk bij pastelkleuren aan zachte tinten blauw, groen, paars, geel en roze. De modernere pastelkleuren zijn wat meer vergrijsd of juist wat feller dan die van een aantal jaren geleden. Pastelkleuren laten zich goed combineren met wit, grijs of naturelkleuren, met (onbehandeld) hout en met metaal zoals koper.

pastel & hout, een goede combi!

pastelroze met knalgeel en een beetje koper, dat maakt het wat stoerder.

pastel & bloemen, ook al zo'n goede combi

een paar elementen in pastel, de rest wit

een eye-catcher in een fellere pastelblauw, met grafische accessoires


hele lichte pastelkleuren als variatie op wit


Vind je dit allemaal wat té soft of té lief? Dan zijn er een aantal opties om het wat stoerder te maken. Kies bijvoorbeeld eens voor de combinatie van pastelkleuren met grafische zwart/wit elementen en prints.

De pastelkleuren komen terug in de grafische prints aan de muur, gecombineerd met zwart/wit

De strakke zwarte poten en het grafische behang maken dit pastelinterieur een tikje stoerder.

roze met zwart en wit is helemaal niet té lief!

geometrische prints & pastelroze


Een andere optie om pastel minder lief te maken is om het te combineren met fellere kleuren, of donkerdere kleuren. Zelfs met neon kleuren combineert pastel erg goed.

Felle kleuren & prints in combinatie met pastel

Knalgeel gaat goed samen met pastelblauw

neon roze

Pastelroze in combinatie met donkergoen & donker hout

Pastelroze in combinatie met intens gekleurde accessoires


  
Vind je het toch iets té veel kleur? Kies dan eens voor hele lichte of vergrijsde varianten van pastelkleuren. Gecombineerd met grijs en natuurlijke kleuren pakt dit erg goed uit.


(ver)grijs(d) en pastel

Vergrijsde pastelkleuren

Hele lichte pastelkleuren met wit geven een mooi rustig resultaat

Vergrijsd roze en neutrale kleuren

Een prachtige muur vol (vergrijsde) pastel-kleuren-inspiratie!


Een stoer en eigen interieur krijg je ook door een mooie art-wall te maken. Verzamel al je favoriete illustraties, foto's, teksten & kleine objecten en maak er een mooi geheel van (Dit hoeft helemaal niet strak te zijn, juist een speelse indeling is erg leuk). Combineer vooral de dingen waarvan je eigenlijk denkt dat het helemaal niet samen kan! Doe je dit met pastelkleuren op de achtergrond en zit er lekker veel kleur in je afbeeldingen? Dan maakt het je interieur net wat pittiger. En heel eigen.

Pastel items, grafische prints en verschillende materialen

Pastelkleuren, een mooie art-wall en een super gaaf bad!

Een hele (pastel)muur vol met foto's, teksten, prints & kleur

Een art-wall met kleur & pit!


Zit er een idee tussen al deze mooie foto's dat je echt uit wil voeren? Ik kan bijna niet kiezen, eerlijk gezegd... En net zoals in de lente, heb ik helemaal zin gekregen om meer kleur in mijn huis te brengen. Ik twijfel nog tussen een pastelkleur, of een meer intense kleur (zie bijvoorbeeld onze post hierover)... maar een kleur gaat er komen!