donderdag 5 februari 2015

Warme truien dag

Vandaag is het warme truien dag, de dag dat je de verwarming een paar graden lager zet en een dikke trui aantrekt. Een goed initiatief en met zo veel mooie en lekkere zachte truien en dekens is het helemaal geen straf! We hebben de mooiste en opvallendste wolligheden voor je verzameld.
Om zulke mooie breisels te maken heb je natuurlijk wol nodig. En natuurlijke wol geeft nog steeds wel de zachtste breisels. De vacht van verschillende dieren is geschikt om wol van te maken: de alpaca, de lama, schapen (zoals het merinoschaap, het ijslandse schaap en het texeler schaap), het angorakonijn, de cashmeregeit en het haar van de kameel worden gebruikt voor textiel.
Ook in het interieur wordt veel textiel gebruikt, zeker in deze winterse maanden is zo'n lekker zachte deken super fijn! Of nog beter: op een gebreide poef liggen met zo'n zachte deken... dan nog een warme chocomelk & een goed boek erbij en je zou bijna wensen dat er meer regenachtige zondagen waren in het jaar... :)


De laatste tijd wordt garens en gebreide stoffen ook op andere manier toegepast in het interieur. We zien veel verschillende poefen, vloerkleden en soms een hertenkop op plaatjes voorbij komen. Ook worden de technieken van het maken meer zichtbaar: breien, twijnen, vlechten, haken en weven. Door de garens dikker te maken, zie je ook sneller hoe het gemaakt is. De phat knits van Bauke Knottnerus zijn hele grote gebreide objecten, waar je heerlijk op/in kan liggen.Voor als je al iets meer durft, dan bieden deze plaatjes misschien nog wat inspiratie... als je gaat zoeken op 'weird knits' online dan gaat er echt een wereld voor je open :) Een beetje raar maar wel lekker warm! (zelfs voor je huisdier)


En als je helemaal genoeg hebt van deze dag, of gewoon een beetje koudbloedig of autistisch bent aangelegd (of beide).... dan is dit misschien een goede optie!
Fijne warme truien dag!! (ow, en vergeet niet de kachel wat lager te zetten vandaag)