woensdag 28 januari 2015

Trend: intense, donkere kleuren

Een deel van onze inspiratie halen we uit de mooie-plaatjes stoom op pinterest. Nu valt het ons op dat we al een tijdje foto's van hele intense kleuren in het interieur pinnen, gewoon omdat het zo mooi is. Dus hoog tijd om al die mooie beelden hier eens te delen!

Het kan enigszins klassiek overkomen, die intense donkere kleuren. Vaak zijn ook de meubels nog ton-sur-ton (in dezelfde kleurtinten), waardoor het één mooi, maar donker geheel wordt. Mocht je dit nu té donker vinden, dan kan je dat goed oplossen door kleur accenten aan te brengen. Een optie is om het kleur uit het materiaal te halen, zoals bij koper, messing en andere metalen.Maar hele andere kleuren verf en accessoires gebruiken werkt ook heel goed. Vooral felle kleuren zoals koraalrood, kanariegeel, appeltjes groen, zalmrose en magenta zijn goede combinaties. Als je ze naast vergrijsde kleuren gebruikt vallen ze extra op. Hierdoor wordt alles wat speelser. Ook hout combineerd goed met deze intense, donkere kleuren.

 
Mocht je dat nog steeds té donker (of té spannend) vinden, dan kan je natuurlijk ook één muur in een mooie intense, donkere kleur verven en de rest lekker licht laten. Gecombineerd met een aantal fel gekleurde accessoires werkt dit erg mooi! Natuurlijke materialen zoals leer en hout combineren ook mooi met deze kleuren. En als je de rest van de muren en het plafond wit laat, dan is je interieur nog steeds lekker fris, maar wel wat spannender!


Ook al zin gekregen om een pot verf te halen en aan de slag te gaan? Kijk anders eens op onze pinterest borden colour en interior voor nog meer inspiratie!