vrijdag 20 maart 2015

International day of happiness

Vandaag, 20 maart, is het de internationale dag van de vrolijkheid. Daarom delen we graag met jullie wat ons blij maakt, het hele jaar door. Hopelijk worden jullie er ook een beetje blij van :)


Wij worden dus blij van mooie kleuren, bloemen, natuur, leuke (en gekke) dingen doen.... van die dingen waar waarschijnlijk iedereen wel blij van wordt :) 

Nu jullie helemaal vrolijk zijn, een beetje geschiedenis en achtergronginformatie over deze dag. De internationale dag van de vrolijkheid bestaat sinds die in 2012 door de VN is uitgeroepen. Deze dag valt elk jaar op 20 maart. Bij de VN vinden ze dat de wereld niet alleen gemeten moet worden in cijfers, zoals economische groei en gezondheidscijfers, maar ook in minder meetbare begrippen zoals vrolijkheid en tevredenheid. Overheden en landen worden op aangespoord om ook na te denken hoe ze het welzijn van mensen op andere manieren kunnen verbeteren. 
De focus in 2015 ligt op verbindingen maken; échte verbindingen met échte mensen. Doe iets kleins voor een ander, zeg iets aardigs (als je het ook echt meent :) ) of help iemand in je buurt met een klein klusje. Verschillende organisaties hebben allerlei programma's, flashmobs en acties georganiseerd om vrolijkheid in het dagelijkse leven te laten zien en te verhogen. Dus wees niet verbaasd als je opeens mensen tegenkomt met 'free hugs' bordje ofzo, wees vooral aardig voor ze :)

Nog tips nodig om vrolijk te worden of zijn? Hier onder krijg je tien regels die je kunnen helpen bij een 'beter' leven (een beetje amerikaans, maar er zit zeker een kern van waarheid in :) ). De eerste vijf (onder de noemer 'great') hebben vooral te maken met hoe we dagelijks omgaan met de wereld en mensen om ons heen. De tweede vijf punten (onder de noemer 'dream') gaan meer over onze eigen drijfveren en hoe onze levensinstelling is. Om je nog meer te inspireren hebben ze allerlei posters gemaakt over verschillende thema's, kijk even op hun website voor alle posters als je het leuk vindt. (je mag ze gratis downloaden)Wat maakt jou eigenlijk blij? Laat (online) weten wat jouw blij maakt vandaag met 
#InternationalDayOfHappiness

Nou, als je nu nog niet vrolijk bent?! Dan doen we nog een laatste poging met ons laatste plaatje hieronder! Of kijk eens op ons pinterest bord happyness! Fijne vrolijkheidsdag!!