vrijdag 21 november 2014

Een bijzonder huis!!

Een paar weken geleden zag ik dit filmpje voorbij komen en vanaf de 1e paar seconden zat ik met een grote glimlach te kijken! Die ging zeker niet meer weg en werd waarschijnlijk alleen maar groter... want wat een bijzonder, fantastisch huis is dit! Greg Irvine, een kunstenaar die in Melbourne (Australie), woont heeft zijn huis omgetoverd tot de meest verrassende woning die ik tot nu toe ben tegengekomen!
In zijn huis vind je allerlei verzamelingen; van antieke meubels en textiel, emaille-producten, Victoriaans keramiek, sieraden, bakelieten objecten tot antieke portemonnees... om er maar een paar te noemen. Maar het is geen rommeltje, over elke verzamelng is goed nagedacht en hij koopt alleen iets als hij het ook kan etaleren... dat levert dus op elk plekje in het huis een goed doordachte mini expositie op.  
Voor Greg zijn zijn verzamelingen een verlenging van zijn eigen kunstwerken. Veel van de objecten zijn terug te vinden op zijn schilderijen en de motieven van zijn stoffen verzameling komen ook terug in zijn kunstwerken. 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan even de tijd om dit filmpje te bekijken!Of deze foto's: 
 

Wil je het hele verhaal lezen (in het engels)? Kijk dan even op de site van DesignFiles