maandag 17 november 2014

Vietnam #2

In de vorige post hebben we al een aantal foto's van onze Vietnam reis laten zien, nu laten we er graag nog een aantal meer zien. We waren voornamelijk in Hanoi, omdat we daar een aantal afspraken hadden met fairtrade organisaties, zoals Vietcraft en Craftlink. Beide maken hele mooie producten in samenwerking met kleine groepen, gemeenschappen en dorpen overal in Vietnam. In deze dorpen zijn nog veel mooie ambachten aanwezig. Zo hebben ze een lange textiel traditie (borduren, indigo verven, weven) in het noorden van Vietnam. Beide organisaties hebben veel ervaring met exporteren en het samenwerken met buitenlandse partners. 

Naast het ontdekken van de stad Hanoi hebben we ook nog wat rondgereisd naar bijvoorbeeld Sapa, Halong Bay, Hue en Hoi An. In Sapa hebben we het kleurrijke textiel bewonderd, onder andere op de markt in Bac Ha. Deze markt was wel één van de kleurrijkste die we gezien hebben. Bijna alle bezoekende dames waren gekleed in traditionele kleding, die erg kleurrijk is. Ook de nieuwere versie van deze kleding (niet meer met de hand geborduurd, maar voorgeprinte stof, is nog steeds even kleurrijk. Blijkbaar veranderd de smaak niet, maar kunnen of willen ze er niet meer zo veel tijd in steken om het te maken)
In Halong Bay hebben we natuurlijk een cruise gemaakt, door de baai met zijn honderden eilandjes en hebben we lekker gekayaked, gezwommen en heerlijk gegeten. 

Hier onder nog een aantal foto's van onze prachtige reis.

De markt in Can Cau
Lekker kletsen op de markt in Can Cau
Kuikentjes te koop!
Vrouwen uit omliggende dorpen in Sapa
even uitrusten en van het uitzicht genieten, in de bergen rondom Sapa
Hoi An
Halong Bay
de akkers rondom Hue
in deze rust durfden wij wel op een scooter...
.....in deze drukte in Hanoi niet :)
Designcenter Hanoi van Vietcraft
Designcenter Hanoi van Vietcraft