dinsdag 30 juni 2015

Summer holidays!

Het is dan bijna zo ver... en zelfs in Nederland is het lekker weer :) ZOMER!
Tijd om nog wat last minute inspiratie te geven voor een heerlijke zomer. We hebben de leukste huisjes, campers, tenten en andere zomerse verblijven voor je op een rijtje gezet. Op on pinterest bord 'summer holidays' vind je nog meer inspiratie. Veel plezier deze zomer!

v.l.n.r.v.b.n.b: Exbury egg, Stephen Turner, The Bunkie, Evan Bare & Nathan Buhler,  Lucid Stead installation by Phillip K Smith III, Herfell cabin, Reiulf Ramstad Architects, (2x), Dune House, Marc Koehler ArchitectsAls je nog eens naar de sterren wil staren tijdens je vakantie, dan is deze locatie echt een super plek om te verblijven. Het hele dak is doorzichtig, dus je hebt altijd een super uitzicht!

Mickey Muennig glass domed hut - big sur California

In the middle of nowhere staat dit super mooie vakantiehuis in Nieuw Zeeland. Je kan er met de hele familie verblijven in een heel mooi nieuw gebouw, wat geïnspireerd is op de oude schuren in het land. 


Scrubby Bay, Annandale, Christchurch, New Zealand

In al deze onderstaande huisjes zouden we wel willen verblijven tijdens de zomer! Lekker naar de sterren staren door het doorzichtige dak, je hebt dan bijna het gevoel dat je buiten slaapt. Of lekker in dat leuke gele huisje in de duinen, kan je zo uit je bed de zee induiken. Een aantal van deze huisjes staan in Nederland, dus die kan je gewoon boeken :)

v.l.n.r.v.b.n.b: onbekend DIY huis met doorzichtig dak, onbekend strandhuisje, Hardanger Retreat by Saunders Architecture, The Bunkie, Evan Bare & Nathan BuhlerEkkehard Altenburger, mirrorhouse, 2by4-architects, loosdrechtse plassen


Wil je liever je eigen huisje mee nemen? Dat kan natuurlijk ook, compact en in stijl. Heb je geen auto? Dan kan je ook gewoon een opbouwtje maken voor op de scooter, lekker compact en super leuk om mee rond te trekken :)


Met deze camper wil ik heel graag rond trekken! Geweldig!!
Slapen op een vlot, en dan maar lekker met de stroom mee drijven!

Naast een camper of een leuk huisje kan je natuurlijk ook in iets anders verblijven, bijvoorbeeld een yurt, een ark, een huifkar of een boomhut. Of je bouwt zelf een verblijf met een boot als dak!Kamperen is voor sommige mensen heel rustgevend, voor anderen is het bijna de hel op aarde... maar wij houden er wel van! Zeker als het wild kamperen is, echt in de natuur, met een kampvuurtje erbij (en zonder de Nederlandse buren in de buurt)!Op het strand slapen is wel het ultieme vakantie-gevoel denk ik. Met de 'Crystal Bubble Portable home', kan je dat doen, zonder dat je de hoofdprijs betaald. Dit is een (idee voor) een mobiel verblijf dat je overal neer kan zetten. Ik denk dat het nog een concept is, maar zeker een leuk concept! Zo'n hangmat boven de zee zie ik ook zeker wel zitten (vooral als er een tropisch eiland bij komt!)Kan je niet weg deze zomer? Dan kan je ook gewoon gaan kamperen in je eigen achtertuin. Maak van wat doeken en stokken bijvoorbeeld een tent. Of breng alle kleden en kussens naar buiten en doe alsof je in een heerlijk zomers land bent. Je kan natuurlijk ook je caravan in de achtertuin zetten, dan kan je zelfs erin slapen en heb je meteen het idee dat je toch een beetje weg bent :) Heb je een los bad, of een bad over.... zet hem ook buiten, want wat is er nou leuker dan lekker in bad liggen in je tuin?Wij zijn al bijna vertrokken, naar één van deze prachtige locaties of mooie huisjes! We wensen jullie een fijne zomer!