maandag 27 juli 2015

Moodboard - Large stripes by Douwe

Vandaag is het tijd voor het tweede deel van onze serie moodboards. Hierin laten we zien hoe onze producten heel mooi in je interieur kunnen passen. Deze keer is de vaas 'Large stripes by Douwe' aan de beurt, in de blauwgroene uitvoering.

Blauwgroen, petrol, teal, ocean... hoe je het ook noemt, het blijft een mooie kleur! Deze kleur is goed te combineren met felle kleuren zoals (citroen)geel, fuchsia-rose, koraal, oranje en lime-groen (1,3). Juist als je een donkere blauwgroen kiest, dan is de combinatie met zo'n felle kleur erg mooi! (kijk ook eens op onze post over donkere, intense kleuren)
Glanzende materialen zoals koper en messing zijn ook heel mooi te combineren met blauwgroen (2). Speel ook eens met het verschil in materiaal en oppervlak, dat geeft een spannend resultaat. Combineer bijvoorbeeld een mat oppervlak met een glanzend accessoire in dezelfde kleur. In het moodboard hieronder zie je hoe mooi deze kleuren en materialen mixen met blauwgroen. Bij de vaas 'Large stripes by Douwe' springen de verticale sleuven meteen in het oog. Het is een leuk idee om deze grafische lijnen van de vaas terug te laten komen in je interieur, we laten je een aantal voorbeelden zien in het moodboard hieronder. Je kan bijvoorbeeld de gang open houden, in plaats van er een deur in te zetten (1). Zo krijg je een lichte doorkijk en versterk je het gevoel van de hoogte in het huis (omdat het open blijft tot aan het plafond). Ook kan je bijvoorbeeld een verticale baan kleuren, met verf, tegels, of behang. Heb je een mooie nis in huis? Denk dan eens aan de opslag van hout in die nis (2). Voor een snellere en makkelijkere oplossing kan je kiezen voor een mooie, groene roomdivider met planten er in (3) om verticale lijnen aan te brengen in je huis. Ook met mooie foto's en afbeeldingen kan je verticale lijnen maken, waardoor je huis al snel hoger oogt.
Strakke, dunne lijnen zien we al een tijdje in meubels voorbij komen. Er zijn veel krukjes, tafels en stoelen met grafisch geïnspireerde poten. Eén voorbeeld daarvan is de zogenaamde 'hair pin' poot, die je ook hier op het moodboard ziet (4) Deze dunne poten geven het meubel een luchtig gevoel. Ook in andere producten, zoals dit tijdschriftrek en de stoel komt het dunne metalen frame terug, gecombineerd met leer (4).
Natuurlijke, stoere materialen zoals (geloogd) eikenhout, leer, sisal, en wol passen erg mooi bij keramiek en ook bij een blauwgroene kleur. Juist als het een beetje grof is, vormt het een mooi contrast met het gladde keramiek. Onze vaas is mooi als object zelf, met één bloem erin of in combinatie met meerdere vazen. Speel eens met de setting waarin hij staat. Ook gecombineerd met messing en koper vormt keramiek een prachtig materialen-palet.

 


Hopelijk hebben we je weer een lading inspiratie gegeven! Wil je nog meer? Kijk dan eens op ons pinterest account! Daar verzamelen we dagelijks de mooiste plaatjes.