woensdag 17 juni 2015

Spice up that wall!

Weet je niet zo goed wat je nou met die ene muur moet doen? Een kleurtje, een grote foto, of toch gewoon een mooi behang uitzoeken?
We laten je heel graag de mooiste van deze muur-ideeën zien, die je zelf makkelijk kan maken. Je hoeft namelijk niet meteen te investeren in heel veel rollen behang, want hoe mooi ze ook zijn, meestal is het ook vrij prijzig. Met je eigen creatieve oplossingen maak je een saaie muur in een hand omdraai ook al heel erg mooi. En dat gaan we je in deze post laten zien!

Gebruik bijvoorbeeld eens al je kleurproeven van het schilderen (kan je ook prima met post-its doen, maar die zijn er in minder verschillende kleuren) en hang die met spuitlijm op (even laten drogen voordat je het opplakt, dan kan je ze later nog makkelijk verwijderen, zonder dat de muur beschadigd)Met een aantal simpele lijnen (geschilderd of met wasi tape) kan je echt heel snel een muur veranderen. Kies voor je favoriete kleur, of mix een aantal patronen wasi tape. Met een grote lap textiel met je favoriete print of foto verander je al heel snel de kamer. Je kan tegenwoordig vrij makkelijk en betaalbaar ook foto's laten printen op katoen of zijde, waardoor je je eigen favoriete foto uit kan kiezen. Maar je kan natuurlijk ook een mooie stof op de markt kopen en die met een lint, haakjes of klemmetjes ophangen.Er zijn allerlei stickers te krijgen speciaal voor je muur, maar een geometrisch patroon kan je natuurlijk ook zelf op de muur schilderen (maak een malletje als echt netjes wil werken. Met behulp van een beamer of overhead projector kan je een print op je muur projecteren die je over kan nemen.) Als je al iets handiger bent in schilderen, kan je zoals hieronder een patroon uitkiezen en dat op de muur schilderen (bij zo'n patroon is projecteren met een beamer ook erg handig, zie boven.) Wat meer uitzicht in plaats van een blinde muur? Schilder dan eens je favoriete uitzicht op de muur! Zo heb je ook nog het idee dat je ergens anders wakker wordt, alsof je op vakantie bent. 


Een kleurtje op de muur kan je nog spannender maken met een aantal lijnen erdoor heen geschilderd of geplakt. Als je één van de lijnen door laat lopen op de vloer, heb je echt een eye-catcher in je huis. (Je zou dit ook met tape kunnen doen, maar zorg er dan wel voor dat het tape extra goed hecht op de vloer als het een plek is waar je vaak over heen loopt) Hout op de muur.... het klinkt een beetje Zwitsers en oubollig misschien. Maar je hebt allerlei moderne printjes met hout tegenwoordig, die echt heel mooi zijn. Heb je nog wat houten planken liggen, dan kan je natuurlijk ook zelf een mooie compositie maken, maar bedenk dan van te voren wel even hoe je de planken kan bevestigen :) Een print kan al snel vrij druk zijn, vooral als het de hele muur vult. Het is heel mooi om vanaf de plint een tekening te maken die dan net boven je bed uitkomt bijvoorbeeld. Wel spannend maar niet té druk!

 


Voor een spectaculair effect kan je een foto op maat laten printen. Een leuk effect geeft het als je een foto kiest die optisch je kamer vergroot, zoals hieronder. Je hebt echt het idee dat de straat achter de bank begint, je hoeft maar van de bank te stappen en je staat er midden in! (Online kan je veel bedrijven vinden die fotobehang printen en zelf meestal ook een aantal stockfoto's hebben die je kan gebruiken)Een mooie fotocollage op je muur zorgt ook voor lekker veel kleur op je muur. Kies je favoriete foto's en prints en laat ze afdrukken. Ophangen kan goed met spuitlijm (als je papier een beetje dik genoeg is, spuit het dan achter op de foto en laat het eerst even drogen voordat jet het op de muur plakt. Zo kan je het nog weer verwijderen zonder dat de muur beschadigd. En dus kan je vaker variëren met je foto's.)Verf je de lijnen in de hoeken van de muren in een felle accentkleur dan krijgt je kamer meteen een andere uitstraling, zonder dat het veel moeite kost. Kies bijvoorbeeld voor een rustige grijze verf als basis en dan een knalkleur als accent. Je lijst als het ware je muur in, dus als je er nog een aantal favoriete items ophangt krijgt dat ook meteen heel veel aandacht.Verf je je muur met schoolbordverf (om op te krijten) dan kan je muur elke keer anders worden. Schoolbordverf is te verkrijgen in meerdere kleuren, dus je zit niet meer alleen vast aan de zwarte kleur. Het is zeker leuk voor de kinderen, die mogen dan eindelijk een keer wél op de muur tekenen, maar het is minstens net zo leuk voor volwassenen. Met krijtstiften kan je nog makkelijker netjes tekenen en krijg je ook nog fellere kleuren. Maak jij er dan ook zo'n mooie muur van?Schilder eens een aantal (grote) geometrische vlakken op je muur in plaats van een hele muur. Driehoeken, ruiten, vierkanten, cirkels.... leef je uit!Heb je nog mooie stukjes gekleurd papier of karton liggen? Snij er dan eens allemaal driehoeken van (je kan het makkelijkste een malletje maken zodat alle driehoeken gelijk worden). Plak ze random op de muur en je hebt gegarandeerd een vrolijke muur (zelfs al als de driehoekje in het zwart zijn)Ben je meer van de collages? Of vind je de bovenstaande ideeën nog te saai? Probeer dan eens een muur als hieronder op de foto te maken. Je kan allerlei verschillende dingen verzamelen die je naast elkaar rangschikt. Door ze daarna in één kleur te verven wordt het één geheel (en meteen iets minder druk)Inspiratie opgedaan door alle bovenstaande foto's? Waarom zou je je dan beperken tot een muur.... je kan natuurlijk ook gewoon het hele plafond onder handen nemen. Dat is zeker een eye-catcher!
Veel plezier met het opvrolijken van je muur! We vinden het heel leuk om jullie resultaten te zien! Stuur ons een foto en we plaatsen hem onder dit bericht.
Wil je nog meer inspiratie, kijk dan eens op ons pinterest bord over mooie muren.