woensdag 3 juni 2015

Moodboard - Small triangles by Douwe

We willen je graag inspireren met deze blog. Dus laten we de dingen zien die ons zelf inspireren (meestal met heel veel plaatjes, want daar houden we zelf zo van!) Maar we laten je ook graag zien hoe onze eigen producten, die we met veel enthousiasme hebben ontwikkeld, in je eigen huis zouden passen. Daarom laten we in de komende tijd per product een aantal moodboards zien, waardoor je een idee kan krijgen hoe mooi zo'n vaas of lamp in je interieur kan passen!


Vandaag beginnen we met de vaas 'Small triangles by Douwe' in de mintgroene kleur. 

Kleuren

Je hebt heel veel versies van mintgroen, de jaren-vijftig pastelkleur, of de meer vergrijsde kleuren die je tegenwoordig meer ziet. Mintgroen combineert natuurlijk goed met andere groene kleuren, maar ook met grijs, blauw, geel en roze. In het moodboard hieronder zie je veel verschillende (mint)groenen bij elkaar. Het verschil in de kleur komt ook door de verschillende materialen en de structuren van die materialen. Het is juist heel erg leuk om met deze verschillen te spelen, door bijvoorbeeld gladde & ruwe materialen te combineren. Of glimmende oppervlaktes met materialen die heel mat zijn. Als je het in eenzelfde kleurenpalet doet, vormen alle losse onderdelen wel één geheel in je interieur maar wordt het niet saai.Juist accessoires kunnen een beetje kleur in je interieur brengen, dus start daar eens mee. Planten zijn er in honderden kleuren groen en vormen door hun structuur en bladvorm een mooi contrast met (het gladde) keramiek (1). 
Kies en mix bijvoorbeeld eens verschillende (grafische) patronen en materialen in hetzelfde kleurenpalet voor een spannend interieur (2). Als je in dezelfde toonsoorten blijft, is er steeds een link tussen de verschillende onderdelen en zal het geheel rustiger ogen.
Niet alles hoeft super netjes afgewerkt te zijn, bijvoorbeeld een ruwe, oude muur kan ook heel mooi zijn, zeker als je hem deels schildert in een opvallende kleur (3) Het ruwe van zo'n muur combineert heel goed met het gladde uiterlijk van keramiek. Ook al kies je voor dezelfde kleur, dan zal de kleurbeleving nooit hetzelfde zijn, omdat het oppervlak heel anders is.  


Interieur

De vaas 'Small triangles by Douwe' is mooi als object zelf, met één bloem erin of in combinatie met meerdere vazen (4). Ook een klein boeket (variërend in hoogte) staat heel mooi op deze vaas. Zo'n groepje van verschillende vazen is een leuke manier om je interieur op te fleuren. En je kan het elke weer veranderen. 
Het is een leuk idee om het grafische van de vaas terug te laten komen in je interieur, bijvoorbeeld door kleurvlakken op je muur te schilderen (3). Je kan natuurlijk ook kiezen voor een grafische print, meubels met grafische accenten of een vloerkleed.


Mintgroen is goed te combineren met materialen zoals (eiken)hout, cement en mooi wit gestucte muren. Op een simpele, maar elegante houten tafel komt een vaas erg mooi uit (2). Qua kleuren vormen grijs, (grijs)blauw, geel en fuchsia mooie combinaties met mintgroen (1, 3, 4). Je kan het zo bont maken als je zelf wil :)

Hopelijk ben je geïnspireerd door deze voorbeelden, binnenkort komen er meer moodboards voorbij voor onze andere mooie producten.