woensdag 16 december 2015

X-mas inspiration

Het is er wel weer tijd voor, de sint is al even weg en het wordt steeds donkerder buiten.... dus de hoogste tijd om het binnen gezellig te maken! We geven je met alle liefde weer een heleboel inspiratie, want op winter/kerstdecoratie gebied is er heeeeeel veel te vinden. Ons viel het op dat er een beetje twee stromingen zijn die nu populair zijn (naast natuurlijk klassiek rood, goud en groen, want dat blijf altijd populair)
Maar eerst even over iets anders. Zoals je misschien al in een eerdere post hebt gelezen, zijn we bij het designevent Meesterlijk ook naar een trendlezing geweest. Anna Borsboom (van stylink) vertelde toen over de komende trends. Tijdens de lezing herkenden we veel van de onderwerpen waar Ze over vertelde en ook bij het zoeken van de plaatjes voor deze blog kwam ik steeds deze thema's weer tegen. Dus daarom schrijven we er een kort stukje over in deze post.
In Anna's visie is het hoofdthema voor de komende jaren (on)veiligheid. Door alles wat er in de wereld om ons heen gebeurd, worden mensen zich steeds bewuster van hoe kwetsbaar ze zelf en de maatschappij is. Ook wordt er steeds meer van ons gevraagd; op het werk, sociaal en online. Je staat altijd 'aan', voor je gevoel. Een reactie daarop is het zoeken en maken van 'veilige' omgevingen voor onszelf. Je huis is natuurlijk een goede plek om daarmee te beginnen! Misschien dat er hierdoor de laatste jaren ook steeds meer interesse is voor het inrichten van het interieur.
Je ziet ook dat het buitenleven en offline leven behoorlijk gewenst & geromantiseerd worden. Hoe veel plaatjes ik wel niet voorbij zie komen van blokhutten en afgelegen plekken die er supermooi uitzien.... misschien komt het ook door mijn eigen aantrekkingskracht voor dat soort plekken, maar het was me al eerder heel erg opgevallen. 
Ook de nieuwe aandacht voor het ambacht past misschien wel in deze trend, de herwaardering voor het werken met je handen, het kennen van materialen en de toegedichte rust. Ik denk dat sommige mensen het ambacht een beetje romantiseren, maar het is goed dat er weer een herwaardering plaats vindt en er nieuwe initiatieven ontstaan. Het kunnen maken van iets uit niets is erg belangrijk!
Schattigheid is ook helemaal weer done, denk bijvoorbeeld aan alle hertjes die we al een tijdje voorbij zien komen. Ook kleuren die misschien eerder vooral voor kinderen werden gebruikt, zijn nu heel gewoon geworden. Heb je al iets in huis of je kledingkast dat roze, lichtblauw, geel, mintgroen of goud is? Persoonlijk vind ik meer kleur alleen maar beter en ben ik erg blij dat kleur nu heel erg normaal is (in tegenstelling tot jaren waarin wit, zwart en grijs overheersten)
Zachte stoffen en materialen zijn ook zeer geliefd. Dikke gebreide vesten, sjaals en plaids, geweven vloerkleden (het vloerkleed is sowieso heel erg bezig met een terugkomst) Allemaal omdat we ons graag wat behaaglijker (en dan misschien ook wat veiliger) voelen.
Het maken van nieuwe rituelen en het (her)waarderen van oude tradities zien we ook veel voorbij komen. Heb je bijvoorbeeld ook al zo veel zelfgemaakte advent kalenders gezien de laaste weken?
Al deze onderwerpen zie je misschien wel het meeste terug komen in de winter, omdat we dan toch al geneigd zijn om onszelf te wapenen tegen de kou en het donker. En we willen ons huis gezellig en warm maken. In de komende plaatjes laten we jullie dus ook deze bovenstaande dingen zien.

winter wonderland
geromantiseerde kerst(?)
natural wonders

het ideale winterhutje op de hei

Een prachtig winterlandschap dus en een haast perfecte kerst...
Dan gaan we nu maar meteen door naar de tips en ideeën voor deze kerst. Zoals al eerder gezegd zien we een beetje twee stromingen. De eerste is een hele kleurrijke kerst, met vooral veel roze, blauw, geel en goud. En glitters natuurlijk. Pompons, papieren bollen en miniaturen zien wel heel vaak voorbij komen. Van alles combineren mag natuurlijk! Grappig is dat er nauwelijks traditionele kerstbomen voorkomen in deze trend, want dat maakt het misschien wel weer een beetje druk. Kies juist gekleurde versieringen en gebruik die op een basic achtergrond (hoeft zeker geen witte te zijn!) 

kleurrijke versieringen of gewoon een roze kerstboom!

een kleurrijke boom gemaakt van allerlei versieringen en objecten


De miniatuur kerstboompjes, auto's en hertjes kan je gebruiken om een mini-landschap te maken op bijvoorbeeld een dressoir of in een terrarium. Ook een stolp leent zich heel erg goed voor een mini kerstwereldje. Je kan deze kleine boompjes bij een miniatuur winkel kopen (bijvoorbeeld waar je ook modeltreinen kan kopen) en ze zelf wit spuiten. Je kan natuurlijk ook zelf met papier of hout aan de slag, online zijn genoeg tutorials en patronen te vinden ;)

miniatuur kerstbomen en landschappen zijn favoriet dit jaar

Als versiering zien we veel papieren pompom's en honingraat ballen. Zowel in hele intense kleuren, als in wat meer ingetogen kleuren. Het leuke van deze versieringen is dat het meteen een super feestelijk gevoel geeft! Ook goed voor een nieuwjaarsfeestje, zeker als je een glitter variant kan vinden.
pompom's van papier.

De andere trend deze kerst is die van ingetogen versieringen, met veel natuurlijke materialen en zwart & wit. Ook bij deze trend zien we nauwelijks de traditionele kerstboom, maar worden er vooral allerlei dennetakken en ander groen gebruikt. Eucalyptus is favoriet dit jaar, want dat heeft zo'n mooie zilver-groene kleur en is heel mooi te combineren met hout, kurk en andere natuurlijke materialen. Bij deze trend hou je het simpel & elegant, maar het is wel feestelijk! Het groen kan je goed combineren met grafische sterren, (zelfgemaakte) slingers en simpele kaarsen(houders). Ook kan je zelf slingers maken van takken en natuurlijke materialen.

simpele, maar elegante versieringen

simpele versiering die je meteen in een kerstsfeer brengen
maak kleine stillevens in kerst sfeer
veel groene takken & grafische versieringen


Omdat we in deze twee bovenstaande trends eigenlijk heel weinig traditionele kerstbomen tegenkwamen, maar wel heel veel alternatieve ideeën, hebben we die ook nog even op een rijtje gezet voor je. Je kan op allerlei manier en met allerlei materialen een look-a-like kerstboom maken. Deze zal zijn naalden niet laten vallen en hoeft niet eerst zo'n 20 jaar te groeien voordat hij in je huis komt. Best wat voordelen dus!
Een ladder met wat lichtjes of kerstballen eraan, is ook al een kerstboom. Je kan ook een print op papier of textiel ophangen, bijvoorbeeld als je wat kleiner woont. Ben je een beetje handig met hout? Dan kan je ook allerlei verschillende soorten kerstbomen maken. Wij hadden er vroeger eentje van hout thuis, waar je alle kerstkaarten aan kon prikken. Super leuk voor in de hal!
Ballen kan je in een vorm van een kerstboom op de muur hangen, of kaarten. Met groene takken op de muur, krijg je ook al snel een kerstboomeffect. Zelfs een stapel (groene) boeken met lichtjes & een piek ziet er al uit als een kerstboom. Genoeg mogelijkheden dus!
allemaal alternatieve kerstbomen

een kerstboom van papier en kerstposters
bomen gemaakt van kaarten, sterren, dozen en kerstballen


Wil je toch graag een echte kerstboom en heb je een lekker groot & hoog huis? Hang hem dan eens op, zoals op het plaatje hieronder! Heel erg gaaf!

een hangende boom, lekker makkelijk stofzuigen :)

of op zijn kop! heel gaaf!


Onder de kerstboom liggen steeds vaker cadeautjes. De laatste trend die we tegen kwamen en je ook graag nog laten zien is het op een super mooie manier inpakken van deze cadeau's. Er wordt natuurlijk veel met lintjes gewerkt, maar ook met takjes en bessen bijvoorbeeld. Zo wordt het geven een echt feest!Hopelijk heb je weer veel inspiratie opgedaan! We horen en zien het graag! Wil je nog meer plaatjes zien, kijk dan eens op ons pinterest bord.
Bij deze wensen we je hele fijne feestdagen en alvast een inspirerend en creatief  2016 toe!!