maandag 30 november 2015

Meesterlijk!

Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hadden, stonden we afgelopen weekend op de beurs Meesterlijk. Op deze beurs staan ontwerpers, kunstenaars en vakmannen & -vrouwen met hun eigen gemaakte werk. Ook een aantal scholen waren aanwezig, want een goede, specialistische opleiding is zeker belangrijk!  Het is jammer dat een lange tijd werken met je handen misschien als 'minder' werd gezien dan werken met je hoofd. Maar juist ook het specialisme van dingen kunnen maken, onderhouden & repareren is nodig in een samenleving! Er stond recent nog een artikel over in nrc, misschien leuk om even te lezen.

Maar goed, op Meesterlijk weet iedereen dat al lang! En wij vonden het vooral ook erg leuk hoe geïnteresseerd de bezoekers waren. Vaak stonden we langere tijd met mensen te praten en vonden ze het vooral erg leuk om te horen hoe onze vazen & lampen gemaakt zijn. Bij de meeste gesprekken werd er niet eens naar de prijs gevraagd, dat is ook wel eens fijn!

Op Meesterlijk presenteerden we voor het eerst ons nieuwe lampje: 'small wicked light by esmé'. Onder dit kleinere lampje kan je een kapje plaatsen dat met een bepaald patroon gevlochten is. Doordat het patroon open is, krijg je prachtige schaduwen! We hebben samen met esmé drie verschillende kapjes gemaakt, die alle drie een mooi patroon en dus een mooie schaduw hebben. De reacties op dit nieuwe lampje waren erg positief! Heel leuk om te horen!! De lampjes zijn te bestellen via de mail, dus neem gewoon even contact met ons op als je interesse hebt!

Bij deze wat foto's van onze stand in het prachtige gebouw op het Westergasfabriek terrein in Amsterdam.

large & small wicked light, met daaronder de kapjes

glazuurproefjes & pigmentenéén van onze vazen op de gedekte tafel in de kapel
de gedekte inspiratie tafel in de kapel, chique & feestelijk!de originele vaas onder de stolp kreeg ook veel aandacht

In de ochtend was er een trendlezing door Anna Borsboom van Stylink. In deze trendlezing vertelde Anna wat de thema's voor de komenden jaren kunnen zijn. Het hoofdthema is volgens haar (on)veiligheid. We zijn ons de laatste tijd steeds bewuster geworden dat wijzelf en onze samenleving kwetsbaar zijn. Daarom gaan we op zoek naar manieren om ons daar tegen te wapenen, zoals zachte, aaibare stoffen en objecten, fantasiewerelden en het uitvoeren van (nieuwe) rituelen. Een inspirerende lezing, met vooral veel prikkelend beeldmateriaal! Bedankt Anna!
 We hebben zelf ook nog even een rondje over de beurs gedaan natuurlijk. We laten je graag zien wat wij mooi vonden en vertellen je ook even kort waarom.

Het keramiek van Little Owl design is prachtig én tactiel. Er zit een textielstructuur op het keramiek, wat heel erg verfijnd is uitgevoerd. Ook de kleuren zijn prachtig bij elkaar. We zouden ze erg graag aan de wand willen hangen, maar er van eten zou ook zeker geen straf zijn!

Little Owl design

De sjaals van World of Charismah zijn prachtig van kleur & print. Ze lijken een heel verhaal te vertellen in de print en zien er zijdezacht uit. Fijn zo'n eigen beeldtaal!
Ook Esmé Hofman (waar we onze lampen mee samen maken stond op de beurs met handgevlochten tasjes, manden en een prachtige kegel. Erg leuk voor de bezoekers dat we ze door konden verwijzen naar de stand van Esmé om meer te horen over de techniek van het vlechten.De mannen van Snijder & Co hebben zich gespecialiseerd in met de hand beschilderd behang. Op deze manier kan je zelf een behang laten samen stellen, want je kan kiezen uit achtergrond kleuren en de schildering. Het behang wordt ook gereproduceerd, zodat het in een andere prijsklasse beschikbaar is. De patronen zijn echt prachtig!
Helaas hadden we niet heel veel tijd om zelf rond te lopen. Of eigenlijk was dat natuurlijk alleen maar goed, want het was dus ook bij onze stand erg druk! Het was een geslaagde beurs, veel leuke gesprekken & supergoede reacties. We kijken nu al uit naar de Meesterlijk presentatie in Milaan, in april volgend jaar. ANNY& is daar voor geselecteerd!!!