woensdag 23 september 2015

Autumn vibes - warm colours

Terwijl ik met deze post bezig ben, ziet het er buiten donker en guur uit... helaas lijkt de zomer echt voorbij te zijn en gaat de herfst dan toch echt beginnen. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo erg, want de herfst geeft veel inspiratie door de super mooie kleuren en materialen! En dat is een mooie reden om je huis weer eens anders aan te kleden of in te richten. En je kan lekker de hele zonddagmiddag met een dekentje en een kopje thee en een goed boek op de bank zitten, want als het toch regent buiten hoef je je helemaal niet schuldig te voelen dat je niet buiten bent :) 

We laten je graag de kleuren en materialen van dit seizoen zien én natuurlijk hoe je ze kan toepassen in je interieur. Warme aardse kleuren zijn prachtige en vaak intense kleuren. Oranje, oranjerood, kastanjerood, bordeauxrood, mauve, aubergine, purper, terra, okergeel, amber, mahonie, walnoot, kastanje.... ik denk dat ik woorden te kort kom om al die kleuren te beschrijven, dus is het tijd voor de plaatjes. 
   
prachtige oranje-bruine tinten (en natuurlijk een paas schattige dieren)


prachtige terracotta en donkerroze tinten


hout, purper en oudroze, ook mooi in de herfstOk, nu heb je een beetje een idee welke kleuren er goed passen bij de herfst en hoe mooi die zijn! Graag laten we je zien hoe je die in je huis kan toepassen. Je kan natuurlijk eerst klein beginnen met accessoires (denk bijvoorbeeld aan kussenslopen, kaarsen en leuke kaarten) Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een meubel in een van deze kleuren of een muur verven (en die kan je heel makkelijk weer veranderen, mocht je er een keer zat van worden)

een mooie lamp & boeken in warme kleuren

deze warme kleur combineert mooi met wit & grijs

aardse kleuren doen het goed in combinatie met een felle kleur & hout

prachtige ton-sur-ton in (donker)roze kleuren

marsala in combinatie met lindegroen, verassend & spannend!

mooie kleurencombinatie met aardse tinten, hout & lichtblauw

een warme slaapkamer met prachtige ton-sur-ton tinten

op alle muren een aardse kleur, het blijft lekker fris door de grafische tegels

Zoals je ziet zijn deze kleuren heel goed te combineren, met wit en grijs en licht hout bijvoorbeeld, of juist met een knalkleur zoals geel, groen of lichtblauw. Ook met allerlei materialen kun je prachtige combinaties maken, bijvoorbeeld met hout (zowel licht als donkere kleuren), porselein, leer, natuursteen (bv marmer in al zijn verschillende kleuren) Je kan er dus veel kanten mee op en er makkelijk je eigen draai aan geven!

materialen inspiratie: marmer, leer, hout, koper


Een warme uitstraling krijg je al snel door een mooie, aardse kleur op de muur te verven. Maar je kan er ook voor kiezen om hout op je muur te bevestigen, dit geeft meteen een draai aan je interieur, ruikt heerlijk en is ook nog eens makkelijk als je schilderijen wil ophangen. Je moet het even durven, maar laat je overtuigen door de onderstaande beelden, want het is prachtig! (en anders is er ook al veel behang met een houtmotief te koop :))

prachtige houten muur

met resthout kan je een levendige muur maken, met planken ertussen

mid-century schrootjes, maar dan mooi :)

een roomdivider met houten balkjes, mooi in combinatie met leren stoelen

een visgraat parket op je muur, supermooi!

Je kan je muur ook nog met ander materialen bekleden, bijvoorbeeld met koper. Dit geeft ook een heel mooi, warm effect. En je muur veranderd door de jaren heen en je raakt er dan waarschijnlijk ook nooit op uitgekeken. Je kan bijvoorbeeld gewoon de bevestigingsmanier laten zien, dan heb je meteen een mooi grafisch effect (en het is makkelijker aanbrengen)

een koperen muur in de slaapkamer, prachtig!
een hele keuken van koper, gewoonweg spectaculair

Ook de bakstenen muur is al weer een tijdje terug van 'not done' :) Misschien moet je er nog even aan wennen, maar al veel (hippe) mensen hebben weer een bakstenen muur in hun huis. En het geeft wel een fijne, warme uitstraling aan je interieur. Combineer het met veel wit, lichtgrijze kleuren en bijvoorbeeld met zwarte stalen elementen om het stoer te houden. Vergeet dan niet om ook veel zacht textiel toe te voegen, dan blijft het stoere & zachte in balans.

een bakstenen muur, lekker ruw gelaten met veel wit & textiel

gecombineert met veel industriële meubels & grafische beelden


Hopelijk hebben we je weer veel inspiratie kunnen geven en zie je de herfst wat minder somber tegemoet :)  En heb je zin om deze mooie, aardse kleuren te gaan toepassen in je huis.